Begeleiding/coaching

Als je door je autisme vastloopt dan is het fijn dat er deskundige begeleiding beschikbaar is. De hulp die ik bied is erop gericht dat je zo zelfstandig mogelijk wordt. We gaan samen kijken welke vragen er bij jou spelen. Dat kan met jou alleen zijn of bijvoorbeeld samen met je ouders.

Daarna maken we een plan hoe we er mee aan de slag gaan. De duur van een traject is per persoon verschillend omdat dit maatwerk is. Het uitgangspunt is altijd dat je zo zelfstandig mogelijk wordt

‘Peter komt elke week bij ons thuis. We bespreken dan dagelijkse dingen of we doen een activiteit. Ik vind ons contact heel fijn en het helpt mij heel erg goed.’

Max 17 jaar

Methoden

Er zijn verschillende methoden die ik in kan zetten:

Autisme Centraal Methodiek
Aan de hand van zes kernbegrippen die je gemakkelijk kan onthouden als je de eerste zes letters van het alfabet kent, helpt de methodiek om
een autismevriendelijke school-, leefgroep-, thuis- of werkomgeving te creëren

Teken je Gesprek
Teken je gesprek is het visueel maken van een gesprek. Met symbolen, kleuren en kernachtige beschrijvingen maak je een gestructureerd, visueel verslag van wat jou verteld wordt.

Oplossingsgericht werken
Iemand leert om zelf een probleem om te buigen naar een meer gewenste situatie. Daarbij laat de methode zien hoe je je omgeving hiervoor kunnen inzetten. Je kijkt niet naar de problemen, maar juist naar oplossingen. Hoop en vertrouwen opbouwen zijn belangrijke uitgangspunten bij oplossingsgericht werken.

ACT4life
ACT4kids leert jongeren hun hart te volgen en de hindernissen die ze daarbij tegenkomen, zoals verlies, falen, afwijzing of ongeluk te nemen zoals ze zijn. En de aandacht te richten op datgene wat ze belangrijk vinden in het leven.

Aandachtsgebieden

Met ZorgParaat bied ik begeleiding op de volgende gebieden:

 • Overprikkeling
 • Irritatie en frustratie
 • Plannen en organiseren
 • Week- en dagstructuur
 • Psycho-educatie
 • Financiën en administratie
 • Vriendschappen
 • Sociale vaardigheden
 • Ouderbegeleiding
 • Vrijetijdsbesteding
 • Werk/dagbesteding/school
 • Gendervragen

 

Benadering

Wanneer we met elkaar samenwerken zul je merken dat ik rustig, consequent, gestructureerd en duidelijk ben. Ik breng graag structuur en overzicht aan. Daarnaast zeggen mensen regelmatig tegen me dat ze bij mij zichzelf kunnen zijn. Dat is dan ook een belangrijk aspect van mijn benadering; graag ga ik samen met jou op zoek naar jouw wensen en de dingen die je wilt bereiken.

‘Gezellige hulp, luistert goed en denkt reëel mee.’

Sebastian 17 jaar

Werkwijze

Wanneer je interesse hebt om mijn begeleiding in te schakelen dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek denken we er beiden over na of we de samenwerking met elkaar aan willen gaan. Als dat van beide kanten een ja is starten we de begeleiding. We maken een plan waarin we de doelen zetten waar je aan wilt werken. We bespreken wat ik voor rol ga spelen en of er mensen in je omgeving zijn die je ook zouden kunnen helpen.

Gesprekken kunnen aan tafel gehouden worden. Maar ik heb ook de mogelijkheid om het actiever te doen. Bijvoorbeeld om samen te wandelen, fietsen of te mountainbiken.

Ben je enthousiast om in contact met mij te komen? Kijk dan verder bij aanmelden.

‘Al 6+ jaar hulp van Peter en ik heb nog steeds niks slechts te zeggen over hem.’

Coen 22 jaar

Whatsapp