06 - 11 23 63 85

Individuele begeleiding

Als je door je autisme vastloopt in je leven dan is het fijn dat er deskundige begeleiding beschikbaar is. De hulp die ik bied is erop gericht dat je zo zelfstandig mogelijk wordt. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn; hoe ga je goed om met prikkels, stress en emoties? Hoe zorg je dat je op tijd op je afspraken bent? Hoe kun je vriendschappen aangaan en onderhouden?
We gaan samen kijken welke vragen bij jou spelen. Daarna stippelen we de route uit hoe we hier mee aan de slag gaan.

Er zijn verschillende methoden die ik in kan zetten:

ABC methodiek van Autisme Centraal
Teken je Gesprek
Geef me de Vijf
Oplossingsgericht werken
ACT4kids

Aanbod

Met ZorgParaat bied ik begeleiding op de volgende gebieden:

 1. Overprikkeling
 2. Irritatie en frustratie
 3. Plannen en organiseren
 4. Week- en dagstructuur
 5. Psycho-educatie
 6. Financiën en administratie
 7. Vriendschappen
 8. Sociale vaardigheden
 9. Ouderbegeleiding
 10. Vrijetijdsbesteding
 11. Werk/dagbesteding/school

De duur is per persoon verschillend omdat dit maatwerk is. Het uitgangspunt is altijd dat je zo zelfstandig mogelijk wordt. Daarnaast kijken we ook hoe mensen om jou heen je kunnen helpen.

Vraag je je af of ik je bij jouw probleem kan helpen? Neem contact met me op en ik laat je graag weten of ik je kan helpen.

Werkwijze

Wanneer je interesse hebt om mijn begeleiding in te schakelen dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek denken we er beiden over na of we de samenwerking met elkaar aan willen gaan. Als dat van beide kanten een ja is starten we de begeleiding. We maken een plan waarin we de doelen zetten waar je aan wilt werken. We bespreken wat ik voor rol ga spelen en of er mensen in je omgeving zijn die je ook zouden kunnen helpen.

Voorbeelden van doelen zijn:
– Over drie maanden heb ik structuur in het maken van mijn huiswerk.
– Ik verdeel deze maand mijn geld zo dat ik al mijn rekeningen kan betalen.
– Over zes maanden werk ik vier dagdelen.

Gesprekken kunnen aan tafel gehouden worden. Maar ik heb ook de mogelijkheid om het actiever te doen. Bijvoorbeeld om samen te wandelen, fietsen of te mountainbiken. Mountainbiken is iets wat ik in mijn vrije tijd ook graag doe en daarom weet ik inmiddels wel leuke stukken om te fietsen.

Benadering

Wanneer we met elkaar samenwerken zul je merken dat ik rustig, consequent, gestructureerd en duidelijk ben. Ik breng graag structuur en overzicht aan. Daarnaast zeggen mensen regelmatig tegen me dat ze bij mij zichzelf kunnen zijn. Dat is dan ook een belangrijk aspect van mijn benadering; graag ga ik samen met jou op zoek naar jouw wensen en de dingen die je wilt bereiken.

Begeleidingsgesprekken doe ik van maandag t/m donderdag. De vrijdag is voor het bijwerken van mijn administratie.